DYDAKTYKA
Pracownicy Katedry Biochemii i Analizy Żywności prowadzą zajęcia dla studentów Uniwersytetu Przyrodniczego studiujących wiele kierunków. Poniżej znajduje się lista obecnie prowadzonych zajęć:
- Analiza żywności
- Chemia żywności
- Biochemia składników żywności
- Nowoczesne metody analityczne w laboratorium przemysłu spożywczego
- Przetwórstwo surowców roślinnych
- Kierunki rozwoju przetwórstwa i analityki żywności
- Podstawy analizy i oceny jakości żywności
- Przemiany i funkcje składników żywności
- Analiza i ocena jakości żywności
- Chemia żywności
- Biochemia ogólna i żywności
- Immunologia
- Advanced food analysis
- Antioxidants in food
- Quality and safety in food production
- Comprehension in food processing and human nutrition
- Selected topics in food technology and human nutrition
- Enzymes in food
- Seminarium interdyscyplinarne
- Seminarium literaturowe
- Seminarium metodyczne i zajęcia fakultatywne (z wizytującymi Wydział gośćmi)
- Seminarium wynikowe
- Wykłady monograficzne z zakresu analityki żywności
- Warsztaty z immunologii