DYDAKTYKA

Pracownicy Katedry Biochemii i Analizy Żywności prowadzą zajęcia dla studentów Uniwersytetu Przyrodniczego studiujących wiele kierunków. Poniżej znajduje się lista obecnie prowadzonych zajęć:

  1. Analiza żywności
  2. Chemia żywności
  3. Biochemia składników żywności
  4. Nowoczesne metody analityczne w laboratorium przemysłu spożywczego
  5. Przetwórstwo surowców roślinnych
  1. Kierunki rozwoju przetwórstwa i analityki żywności
  1. Podstawy analizy i oceny jakości żywności
  2. Przemiany i funkcje składników żywności
  • Analiza i ocena jakości żywności
  • Chemia żywności
  • Biochemia ogólna i żywności
  1. Advanced food analysis
  2. Antioxidants in food
  3. Quality and safety in food production
  4. Comprehension in food processing and human nutrition
  5. Selected topics in food technology and human nutrition
  6. Enzymes in food
  1. Seminarium interdyscyplinarne
  2. Seminarium literaturowe
  3. Seminarium metodyczne i zajęcia fakultatywne (z wizytującymi Wydział gośćmi)
  4. Seminarium wynikowe
  5. Wykłady monograficzne z zakresu analityki żywności
  6. Warsztaty z immunologii