Projekty obejmujące badania naukowe lub prace rozwojowe

Projekty naukowe w trakcie realizacji

  1. Tytuł: Badania nad składem białkowym i immunoreaktywnością jaj pozyskanych od kur karmionych paszami z dodatkiem nasion roślin strączkowych: łubinu i soi

Kierownik projektu: Aneta Tomczak

Rodzaj projektu/pracy zleconej: NCN PRELUDIUM

Lata realizacji: 2021-2024     

 

  1. Tytuł: Analiza składników pokarmowych w próbach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego

Kierownik pracy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska

Rodzaj projektu/pracy zleconej: Praca zlecona realizowana w formie zadań badawczych

Lata realizacji: 2021-2024     

 

Projekty zrealizowane

  1. Tytuł: ProtBeer – szybki test do oznaczanie białka w piwie.

Kierownik projektu: Dorota Piasecka-Kwiatkowska

Rodzaj projektu/pracy zleconej: MNiSW

Lata realizacji: 2021    

 

  1. Tytuł: Badania składników zawartych w produktach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego.

Kierownik pracy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska

Rodzaj projektu/pracy zleconej: Praca zlecona realizowana w formie zadań badawczych.

Lata realizacji: 2020    

 

  1. Tytuł: Analogi bisfenolu A oraz ich pochodne – jako nowe zanieczyszczenia żywności. Badania wstępne.

Kierownik projektu: Monika Beszterda

Rodzaj projektu/pracy zleconej: NCN MINIATURA

Lata realizacji: 2019-2020     

 

  1. Tytuł: SuBFer-Suplement żelaza otrzymywany z kiełków roślinnych wzbogaconych w ferrytynę.

Kierownik projektu: Magdalena Zielińska-Dawidziak

Rodzaj projektu/pracy zleconej: MNISW

Lata realizacji: 2019-2020    

 

  1. Tytuł: Wpływ koloidów   asocjacyjnych   na  aktywność antyoksydacyjną  natywnych  związków  fenolowych  i stabilność oksydatywną oleju     rzepakowego i sojowego.

Kierownik projektu: Krzysztof Dwiecki

Rodzaj projektu/pracy zleconej: NCN OPUS

Lata realizacji: 2017-2021 

  

  1. Tytuł: Badania molekularne gamma-konglutyny nasion łubinu – białka o unikalnych właściwościach hipoglikemicznych.

Kierownik projektu: Jarosław Czubiński

Rodzaj projektu/pracy zleconej: NCN SONATA

Lata realizacji: 2016-2019