Strona główna
Pracownicy
Kierunki badań
Dydaktyka
Publikacje
Wyposażenie
Oferta dla biznesu
Linki
Kontakt
Dyżury
Dla pracownika
English




W Katedrze prowadzone są zajęcia dla studentów kierunków Technologia żywnosci i żywienie człowieka, Dietetyki i Towaroznawstwa na wszystkich formach studiów (stacjonarne, niestacjonarne i podyplomowe).

Realizowane są przedmioty o charakterze:

   Technologicznym
  • Analiza sensoryczna żywności
  • Fitoterapia w dietetyce
  • Nowa żywność na przekroju życia
  • Produkcja żywności dietetycznej i funkcjonalnej
  • Projektowanie usług żywieniowych
  • Propedeutyka wiedzy o żywności i żywieniu
  • Przemysłowa produkcja i dystrybucja potraw
  • Rola przeciwutleniaczy w kształtowaniu i ochronie jakości produktów
  • Systemy dystrybucji gotowych dań i potraw
  • Systemy zapewniania jakości i bezpieczeństwem żywności w gastronomii
  • Technologia gastronomiczna i towaroznawstwo
  • Technologia produkcji potraw w różnych systemach żywienia
  • Technologia żywności i potraw oraz towaroznawstwo
  • Technologiczne projektowanie zakładów żywienia zbiorowego
  • Towaroznawstwo i produkcja potraw dietetycznych
  • Towaroznawstwo żywności wygodnej i funkcjonalnej
  • Zasady i organizacja. żywienia zbiorowego w szpitalach i placówkach opiekuńczych
  • Żywienie człowieka we współczesnym świecie
  • Żywieniowa ocena procesów przetwórczych
  • Żywność prozdrowotna
  • Żywność wygodna
   Ekonomiczno-organizacyjnym
  • Ekonomika cateringu z elementami rachunkowości
  • Etykieta i komunikacja społeczna
  • Marketing - sztuka negocjacji
  • Strategia wyżywienia
  • Ustawodawstwo żywieniowo-żywnościowa i polityka wyżywienia
  • Zarządzanie i marketing
  • Żywność lokalna, regionalna i tradycyjna
  • Żywność w historii i wierzeniach
  • Żywność w historii, kulturze i wierzeniach
   Przedmioty w języku angielskim
  • Comprehension in food processing and human nutrition
  • Food product development
  • Global problems of human nutrition
  • Food product development
  • Antioxidants in food
Znaczną część procesu dydaktycznego obejmują seminaria i konwersatoria na studiach inżynierskich, magisterskich i podyplomowych.

.: :.
   ©Dominik Kmiecik