Sympozjum Inżynierii Żywności

Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
Instytut Nauk o Żywności SGGW
Komitet Nauk o Żywności i Żywieniu PAN
Oddział Warszawski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności
Oddział Warszawski Polskiego Towarzystwa Agrofizycznego
zapraszają na

VIII SYMPOZJUM INŻYNIERII ŻYWNOŚCI

Warszawa, 1-3 lipca 2024 r. 

 

Sympozja Inżynierii Żywności obywają się regularnie od 2008, są one płaszczyzną wymiany doświadczeń i poglądów w zakresie technologii i biotechnologii żywności, chemii, inżynierii procesowej, energetyki czy agrofizyki. Spotkania te przyczyniają się do integracji środowiska naukowego i  gromadzą szerokie grono uczestników. 

W programie Sympozjów znajdują się sesje plenarne obejmujące 4-6 referatów plenarnych, poświęconych procesom jednostkowym w przetwórstwie żywności, właściwościom fizycznym surowców i produktów, energetyce i ochronie środowiska oraz zagadnieniom związanym z organizacją produkcji, które są wygłaszane przez zaproszonych referentów, najwybitniejszych specjalistów z kraju i zagranicy. 

Uczestnicy konferencji mają możliwość zaprezentowania wyników badań własnych w formie komunikatów ustnych lub w czasie sesji posterów medialnych. Organizatorzy dokładają również starań aby dodatkowo, specjalnie dla młodej kadry naukowej  organizować warsztaty tematyczne.   

VIII Sympozjum Inżynierii Żywności - WYDZIAŁ TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI (sggw.edu.pl)