Jakość i bezpieczeństwo jaj – dr Tomasz Szablewski z naszego wydziału w radiowej audycji pełnej praktycznej wiedzy (nie tylko na Święta!) 🥚

Czy lepiej wybierać jaja od zaufanego rolnika, czy te dostępne w sklepie? Jak rozpoznać świeże jajo i jak długo można je bezpiecznie przechowywać w domu? Na te i wiele innych praktycznych pytań odpowiedzieli eksperci z naszego wydziału podczas radiowej audycji z udziałem dr. Tomasza Szablewskiego. Nie zabrakło także głosów słuchaczy, którzy chętnie dzielili się swoimi doświadczeniami i spostrzeżeniami. Link do audycji

Jakość i bezpieczeństwo jaj – dr Tomasz Szablewski z naszego wydziału w radiowej audycji pełnej praktycznej wiedzy (nie tylko na Święta!) 🥚 Read More »

Zajęcia wyjazdowe

W ramach zajęć z tematyki Zarządzania Jakością studenci 3 roku kierunku Jakość i Bezpieczeństwo Żywności odwiedzili placówki organów kontroli produktów spożywczych na terenie Poznania.Pierwsze zajęcia odbył się w Wojewódzkim Inspektoracie Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, gdzie pod okiem specjalistów dokonali m.in ćwiczeń z zakresu oceny jakości owoców i warzyw wprowadzanych na rynek. Drugi wyjazd odbył się w placówce Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w której omówiono realizowane zadania z zakresu zdrowia publicznego. Zajęcia były realizowane pod opieką: prof. UPP dr hab. Renaty Cegielskiej-Radziejewskiej, dr inż. Tomasza Szablewskiego oraz dr inż. Łukasza TomczykaBardzo dziękujemy za zaproszenie i liczymy na kolejne spotkania! WIĘCEJ NA FB

Zajęcia wyjazdowe Read More »

Nominacje profesorskie

Dwóch naukowców z Katedry Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu UPP otrzymało nominacje profesorskie – prof. dr hab. Grzegorz Leśnierowski oraz prof. dr hab. inż. Jerzy Stangierski.  WIĘCEJ NA STRONIE

Nominacje profesorskie Read More »

Kolejne sukcesy naszych naukowców!

W ramach realizowanego na naszym wydziale projektu TECHEGGS (POIR.01.01.01-00-2169/20, NCBiR,) kierowanego przez Prof. UPP dr hab. Joannę Kobus-Cisowska i dr inż. Tomasza Szablewskiego, opracowane zostało „Stanowisko naukowo-badawcze do pasteryzacji żółtka, białka i masy jajowej oraz zagospodarowania niepełnowartościowych jaj” WIĘCEJ NA FACEBOOKU

Kolejne sukcesy naszych naukowców! Read More »